Nutricia Zdrava hrana
Nutricia Makrobiotika
Vaše mesto za zdravu ishranu

Varivo od spanaća i soje

Štampaj
Podeli

Autor: Dr Slobodanka Babić, 08.05.2014.

Upotreba soje za ljudsku ishranu u našoj zemlji nema dugu tradiciju. Soja sadrži: 37%belančevina, 26% ugljenih hidrata, oko 18% masti i znatne količine veoma važnih mineralnih soli kao što su: kalcijum, fosfor, magnezijum, kalijum, natrijum, natrijum, gvožđe, bakar, cink, vitamine A i B grupe, C i E vitamin. Jela od soje mogu jesti dijetalci, dijabetičari, osobe koje pate od visokog krvnog pritiska, srčani bolesnici kao i osobe sa bolesnom jetrom.
Varivo od spanaća i soje

Varivo od spanaća i soje
Potrebno je za (4 osobe):
- 1kg spanaća
- 4 kašike sojinog brašna
- čen belog luka
- 1/2 l mleka
- so, biber
- nerafinisano ulje

Priprema:
Spanać očistite, operite, skuvajte u ključaloj vodi i krupno iseckajte.
Zagrejte ulje, propržite sitno iseckan beli luk, dodajte spanać i malo mleka i kuvajte na tihoj vatri uz mešanje.
Sojino brašno razmutite u malo vode, umešajte u jelo, dolijte još malo mleka i dalje kuvajte još desetak minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu.

Nazad na: Recepti i gastronomija

Čitanja: 1585 | Komentara: 2 | Dodaj komentar
Štampaj
Podeli


Mapa sajta | XML Sitemap | rss RSS | Bookmark and Share | Vrh strane
Designed by bgsvetionik.com | powered by BGS CMS