Nutricia Zdrava hrana
Nutricia Makrobiotika
Vaše mesto za zdravu ishranu

Namirnice

Origano (Origanum vulgare) - lekoviti začin
Namirnice

Origano (Origanum vulgare) - lekoviti začin

Autor: Marija Šarović, 18.10.2012. | Komentara: 8
Origano nam je već dugo poznat kao neizbežan dodatak pici i drugim italijanskim specijalitetima. Odnedavno u prilici smo da o njemu sve više čujemo kao lekovitom dodatku ishrani. Pročitajte više o ovoj čudesnoj biljci i njenim svojstvima.
Bundeva
Namirnice

Bundeva

Autor: Radmila Gaćeša, 15.10.2012. | Komentara: 5
Bundeva ili dulek spada u povrće koje se mnogo gaji u našim krajevima. U svetu postoje mnogobrojne sorte, a neke su poznate pre svega zbog gigantskih dimenzija koje često dosežu i prečnik od cela 3 metra odn. težinu od 150 kilograma, pa i više.
Kruška - jesenji dar zdravlju
Namirnice

Kruška - jesenji dar zdravlju

Autor: Radmila Gaćeša, 13.10.2012. | Komentara: 9
Kruška je tipično jesenje voće, s tim da postoje i neke rane sorte, kao što je junska lepotica. Ukus kruške se kreće od slatke preko fino kisele do onih ukusa muskata nalik vinu. Za razliku od jabuke, kruška ima manje voćnih kiselina, te je prijatnija za ljude sa osetljivim stomakom.
Da li znamo koliko je paradajz zdrav?
Namirnice

Da li znamo koliko je paradajz zdrav?

Autor: Radmila Gaćeša, 06.10.2012. | Komentara: 5
Paradjz nije samo lepo, dekorativno i ukusno, već i veoma zdravo povrće. Istovremeno sadrži samo 20 kalorija na 100 grama, tako da od svih vrsta povrća koje se kod nas gaji, samo krastavac ima još manje kalorija (ukupno 12 na 100 gr. ploda), što je nekima od nas veoma značajno. Paradajz u salati, uz dodatak maslinovog ulja, crnog ili belog luka i peršuna ili neke druge začinske biljke, spada u omiljene letnje salate.
Stevia - prirodna zamena za šećer bez kalorija
Namirnice

Stevia - prirodna zamena za šećer bez kalorija

Autor: Nemanja Šambaher PSPE, FISAF PT, 07.10.2012. | Komentara: 5
Stevia je prirodni zasladjivac, proizvodi se od biljke Stevia rebaudiana Bertoni. Biljka pripada najvećoj familiji biljaka Asteraceae (porodica suncokreta). Postoji oko 240 bliskih rođaka steviji i sve potiču od tropskih i suptropskih područja Severne, Centralne i Južne Amerike.
Dobra stara šljiva - eliksir zdravlja
Namirnice

Dobra stara šljiva - eliksir zdravlja

Autor: Nutricia, 17.11.2010. | Komentara: 6
Šljiva, jedan od najčešćih simbola Srbije i važan izvozni brend, je takođe i namirnica koja itekako može da doprinese zdravoj ishrani. Ova naše ljubičasto voće nije samo dobra podloga za razne rakije i uvertira u jesen, već i pravi rudnik zdravlja.
Kurkuma - začin koji i leči
Namirnice

Kurkuma - začin koji i leči

Autor: Nemanja Šambaher PSPE, FISAF PT, 16.09.2012. | Komentara: 127
Moć kurkume kao prirodnog leka je razotkrivana vekovima. Kurkuma se koristi u Indiji već hiljadama godina kao začin i prirodna boja. Dugo je poznato da kurkuma poseduje anti-upalna svojstva, ali nedavna istraživanja su pokazala da je kurkuma pravo čudo prirode. Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih bolesti od raka do Alcheimerove bolesti.
Đumbir
Namirnice

Đumbir

Autor: Nemanja Šambaher PSPE, FISAF PT, 21.09.2012. | Komentara: 7
Đumbir ili koren đumbira predstavlja rizom biljke Zingiber officinale, a koristi se kao delikates, začin i lek. Današnja naučna istraživanja otkrivaju da đumbir ima široki spektar uloga u održavanju zdravlja ljudi, pre svega antioksidativnu i antinflamatornu ulogu
Lekovita svojstva bele Imele
Namirnice

Lekovita svojstva bele Imele

Autor: Nutricia, 25.07.2012. | Komentara: 8
Beka Imela poboljšava metabolizam i deluje na žlezde s unutrašnjim lučenjem. Normalizuje protok krvi i ojačava rad srca. Ima i diuetičko delovanje. Čisti krv. Dobra je za sve kardiovaskularne bolesti, hormonalne poremećaje, u novije vreme je koriste i u borbi protiv raka. Skida naslage sa krvnih sudova, pročišćuje ih, sprečava arteriosklerozu. Pospešuje rad čitavog limfnog sistema, kažu da upornim uzimanjem leči i dijabetes.
Sezona je bostana
Namirnice

Sezona je bostana

Autor: Radmila Gaćeša - Nutricia, 18.08.2012. | Komentara: 9
Bostan, stara skoro zaboravljena reč, koja predstavlja zajednički naziv za lubenice i dinje, je posebno osvežavajući u vrele letnje dane. Bostan ima brojne prednosti, pre svega zahvaljujući činjenici da sadrži preko 90% vode, otuda ima jako malo kalorija odn. samo 40 kilokalorija u 100 grama.
<< < 1  2  3  4  5  6 > >> Ukupno: 52  Prikazano: 21 - 30


Mapa sajta | XML Sitemap | rss RSS | Bookmark and Share | Vrh strane
Designed by bgsvetionik.com | powered by BGS CMS