Nutricia Zdrava hrana
Nutricia Makrobiotika
Vaše mesto za zdravu ishranu

Namirnice

Lekovita gljiva - Kombuha
Namirnice

Lekovita gljiva - Kombuha

Autor: Dr Slobodanka Babić, 04.08.2014. | Komentara: 28
Čajna gljiva je široko poznata u svetu. Zovu je ruskom, japanskom, kineskom, indijskom čajnom gljivom. Čajnu gljivu zapravo čini simbioza dve vrste organizama: gljiva (kvasci) i bakterija sirćetnog vrenja.
Namirnice za vrele letnje dane
Namirnice

Namirnice za vrele letnje dane

Autor: Dr Slobodanka Babić, 17.07.2014. | Komentara: 81
Leto je deo godine koje obiluje voćem i povrćem i deo godine koje treba iskoristiti da unosite što više svežih namirnica čime će te poboljšati zdravlje.
Smeše za specijalne vrste hleba
Namirnice

Smeše za specijalne vrste hleba

Autor: Dr Slobodanka Babić, 31.03.2014. | Komentara: 20
Unimiller brašna za Omega, Sunce i Kurbis hleb su gotove smeše od integralnih brašna, mekinja, semenki i drugih nutritivno važnih sastojaka. Smeše su prilagođene pripremi hleba u kućnim pekarama. Ne sadrže emulgatore, konzervans i boju. Praktične su, naročito za one koji nemaju vremena ili ne znaju da mese hleb, a želeli bi da se hrane zdravije.
Đumbir - više od začina
Namirnice

Đumbir - više od začina

Autor: Marija Šarović, 19.02.2014. | Komentara: 1487
Đumbir se već vekovima koristi u ishrani u mnogim kulturama. Pored toga on ima i mnoga druga korisna svojstva kao što su jačanje apetita, pomoć kod nadutosti i gasova, podsticanje znojenja i lučenja pljuvačke, kao i opšte stimulativno dejstvo. Kod prehlada i gripova odlično pomaže kao preventiva a i ubrzava oporavak.
Blagodeti bundeve u ishrani
Namirnice

Blagodeti bundeve u ishrani

Autor: Marija Šarović, 01.10.2013. | Komentara: 13
Bundeva (dulek, tikva) jednogodišnja je biljka poreklom iz tropske Amerike. Gotovo svi delovi bundeve su jestivi – plod, listovi, cvetovi i seme, mada se na našem podneblju prednost daje plodu i semenu, dok se na Istoku u supama ili uz bareno zeleno povrće jedu i mladi listovi bundeve, bogati vitaminom A, fosforom, kalcijumom i magnezijumom.
Lekovito bobičasto voće
Namirnice

Lekovito bobičasto voće

Autor: Marija Šarović, 14.07.2013. | Komentara: 12
Bobičasto voće osim izvanrednog i osvežavajućeg ukusa sadrži hranljive sastojke od neprocenjive vrednosti. U ovom tekstu opisaćemo najvažnija svojstva bobičastog voća maline, kupine i borovnice.
Upotreba matičnjaka i recepti
Namirnice

Upotreba matičnjaka i recepti

Autor: Marija Šarović, 03.04.2013. | Komentara: 15
Matičnjak je potpuno neškodljiva i veoma korisna biljka koja se može upotrebljavati bez bojazni od navikavanja zbog duže svakodnevne upotrebe i bez sporednih dejstava štetnih po ljudsko zdravlje. Može se davati ne samo zdravima i odraslima, već i deci, bebama i trudnicama.
Matičnjak (Melissa officinalis)
Namirnice

Matičnjak (Melissa officinalis)

Autor: Marija Šarović, 08.03.2013. | Komentara: 15
Matičnjak je višegodišnja medonosna, začinska i lekovita biljka iz porodice usnatica (Labiatae ili Labiaceae). Opšti naziv melissobotanon u ranije antičko doba označavao je mnoge medonosne biljke (prema melissa ili melitta – pčela), pa je taj naziv uzet i za ovaj rod, kao i za rod Melittis, pošto pčele najviše lete na njih.
Lekoviti  aromatični začini
Namirnice

Lekoviti aromatični začini

Autor: Dr Slobodanka Babić, 27.02.2013. | Komentara: 15
Poznato je da zacini daju jelima poseban ukus ,ali nauka počinje sve više da uvidja da crveni, žuti, smedjizačini u prahu sadrže mnoštvo lekovitih supstanci ,da predstavljaju jedne od najjačih antioksidanasa i da možda mogu da pomognu u borbi protiv raka.
Kleka - plod koji leči
Namirnice

Kleka - plod koji leči

Autor: Marija Šarović, 10.02.2013. | Komentara: 20
Klekinje su i kod nas i u drugim balkanskim zemljama jedan od najpoznatijih i najkorišćenijih narodnih lekova. Za unutrašnju upotrebu služi kao diuretik, protiv nazeba, kašlja, vodene bolesti, gonoreje, astme, za stomak, znojenje i slično, a spolja se koristi u alkoholu (spiritus juniperi) ili u jakoj rakiji za obloge i trljanje protiv nazeba, reumatizma i sličnih bolesti.
 1  2  3  4  5  6 > >> Ukupno: 52  Prikazano: 1 - 10


Mapa sajta | XML Sitemap | rss RSS | Bookmark and Share | Vrh strane
Designed by bgsvetionik.com | powered by BGS CMS