Nutricia Zdrava hrana
Nutricia Makrobiotika
Vaše mesto za zdravu ishranu

Dijete i programi ishrane

Prolećna ishrana
Dijete i programi ishrane

Prolećna ishrana

Autor: Dr. Slobodanka Babić, 16.04.2014. | Komentara: 17
Proleće je vreme buđenja prirode. Iza nas je zima, kada je izbor voća i povrća bio slabiji, a više se jela jaka hrana i organizam trpi posledice. Izražen je prolećni umor, aktiviraju se hronična oboljenja, oslabljeni su nam mišići, lošija probava. Zato je jako važno u proleće izvršiti jedno čišćenje organizma, tj. detoksikaciju.
IP šejk dijeta
Dijete i programi ishrane

IP šejk dijeta

Autor: Dr Slobodanka Babić, 15.01.2014. | Komentara: 21
Upoznajte IP šejk dijetu: Glavni sastojak IP šejk dijete je integralni pirinač (po tome je i dobila ime) i on se konzumira u vidu pirinčanog mleka koje se kombinuje sa drugim namirnicama (uglavnom sa voćem i povrćem). Ovakve kombinacije daju lako svarljiv a ipak zasitan obrok koji organizam snabdeva svim neophodnim nutritivima a u isto vreme ostavlja prostora da uradi ,,popravke " tamo gde je neophodno i ukloni deo viška kilograma.
Terapija sokovima
Dijete i programi ishrane

Terapija sokovima

Autor: Marija Stanić, 27.09.2013. | Komentara: 12
Svima je poznata važnost i korist voća i povrća za organizam čoveka a posebno bolesnog. Opširna i duboka ispitivanja koja su se izvodila tokom mnogih godina u svetskim naučnim ustanovama dala su mogućnost naučnicima da sa punom sigurnošću konstatuju da su voće i povrće sami po sebi najvažnije i izuzetno dragocene namirnice u ishrani, a sokovi dobijeni od njih sadrže skoro sve komponente svežeg voća i povrća.
Ishrana trudnica
Dijete i programi ishrane

Ishrana trudnica

Autor: Dr Slobodanka Babić, 03.04.2013. | Komentara: 13
Pravilna ishrana u trudnoći i prvim mesecima posle porođaja predstavlja najvažniji preduslova za očuvanje zdravlja majke i normalan rast i razvoj ploda. U protivnom, neadekvatna i nepravilna ishrana ugrožava zdravlje i trudnice i deteta koje nosi.
Ishrana sportista
Dijete i programi ishrane

Ishrana sportista

Autor: Nemanja Šambaher PSPE, FISAF PT, 23.11.2012. | Komentara: 12
Ishrana je sastavni deo pripreme sportista, koji se često zanemaruje i previše pridaje važnost ostalim aspektima prirpeme, verujući da će samim napornim i istrajnim treniranjem doći do željenog cilja.
Program ishrane u zoni
Dijete i programi ishrane

Program ishrane u zoni

Autor: Dr Slobodanka Babić, 30.09.2012. | Komentara: 11
Ishrana u zoni se zasniva na minimalnoj restriktivnosti i fokusirana je pravilno raspoređen unos hranjivih materija. Vrlo malo toga je zabranjeno, a najvažnija je umerenost. Suština programa je održavanje stabilnog nivoa insulina u krvi u toku 24h, a na taj način i hormonske metaboličke ravnoteže.
Letnja ishrana
Dijete i programi ishrane

Letnja ishrana

Autor: Dr. Slobodanka Babić, 18.07.2012. | Komentara: 9
Leto je godišnje doba koje nam donosi najviše opuštanja, odmora pregršt sezonskih plodova. Najrazličitije vrste voća i povrća u kojima možemo da uživamo osiguravaju nam obilje vitamina i minerala koja podstiču različita korisna delovanja u našem organizmu.
Mediteranska ishrana
Dijete i programi ishrane

Mediteranska ishrana

Autor: Dr. Slobodanka Babić, 17.02.2009. | Komentara: 2522
Poznato je da se narodi mediterana dugovečni. Pored umerene klime i manje stresnog načina života, jedan od najvažnijih faktora dugovečnosti je i ishrana karakteristična za ovo podneblje. Ova ishrana obiluje omega 3 masnim kiselinama, svežim povrćem bogatim vitaminima, mineralima i vlaknima, i sa malo zasićenih masnoća.
Dijete - istine i zablude
Dijete i programi ishrane

Dijete - istine i zablude

Autor: Dr. Slobodanka Babić, 14.12.2011. | Komentara: 9
Greške u ishrani, nepravilna i neuravnotežena ishrana, stresne situacuje, mnogo sedenja i malo kretanja - sve to pre ili kasnije se odrazi na našem organizmu. Moderan način života, koji nam je štošta olakšao, ima i negativne posledice, a jedna od njih je i sve veći broj ljudi sa prekomernom telesnom težinom.
Super ishrana za zdravo srce
Dijete i programi ishrane

Super ishrana za zdravo srce

Autor: Nutricia, 30.09.2012. | Komentara: 17
Kontrola težine i redovne vežbe su kritične za održavanje srca u dobroj formi-ali hrana koju jedemo je isto toliko važna. Ishrana za zdravo srce može da smanji rizik od srčanih bolesti ili moždanog udara za 80%.
 1  2 > >> Ukupno: 12  Prikazano: 1 - 10


Mapa sajta | XML Sitemap | rss RSS | Bookmark and Share | Vrh strane
Designed by bgsvetionik.com | powered by BGS CMS