Nutricia Zdrava hrana
Nutricia Makrobiotika
Vaše mesto za zdravu ishranu

Blog i vesti

Sedam prirodnih proizvoda za negu tela
Zanimljivosti

Sedam prirodnih proizvoda za negu tela

Autor: Aurora Cucić, 17.01.2013. | Komentara: 11
Kоžа је nајvеći оrgаn u tеlu i svе štо stаvimo od kozmetike nа kоžu аpsоrbuје se u krvоtоk. Pоstоје mnоgе оtrоvnе hеmikаliје koje se dodaju kоmеrciјаlnim prоizvоdima zа nеgu tеlа za koje se pоkаzаlo dа utiču nа imuni sistеm оrgаnizmа, rеprоduktivni sistеm i nеrvni sistеm.
Rehidratacija sportista
Osnove zdrave ishrane

Rehidratacija sportista

Autor: Nemanja Šambaher PSPE, FISAF PT, 29.12.2012. | Komentara: 12
Voda čini 40-70% ukupne mase tela i ona varira u zavisnosti od pola, godina i telesne kompozicije. Jedan od glavnih karakteristika vežbanja je gubljenje telesne vode znojem. Zato je važno da znamo da na pravi način i u pravo vreme nadoknadimo izgubljenu tečnost.
Beli luk, moćni čuvar
Namirnice

Beli luk, moćni čuvar

Autor: Nemanja Šambaher PSPE, FISAF PT, 29.12.2012. | Komentara: 6
Beli luk se nekada nosio u narodu u borbi protiv uroka. On je moćan saveznik zdravlja. Beli luk ili allium sativum je korišćen kao lek hrana i lek u mnogim kulturama hiljadama godina. U 18. veku u Francuskoj ljudi su pili usitnjeni beli luk u vinu, verujući da će ih to spasti od mnogih bolesti koje su vladale tada.
Heljda (Fagopyrum esculentum)
Namirnice

Heljda (Fagopyrum esculentum)

Autor: Marija Šarović, 29.12.2012. | Komentara: 12
Heljda je biljka iz porodice Polygonaceae; ime roda potiče od grčkog phegos – bukva, i pyros – pšenica, jer je troivična semenka slična bukovoj, a koristi se kao žitarica. Ostali nazivi za heljdu su jelda, eljda, elsa, hajdina, glokut i hajdinje.
Hipertenzija
Ishrana i lečenje

Hipertenzija

Autor: dr Slobodanka Babić, 23.12.2012. | Komentara: 127
Povišeni krvni pritisak ili hipertenzija je najčešće oboljenje savremenog društva i jedan od najvažnijih uzroka raznih oblika srčane bolesti. Od povišenog krvnog pritiska u svetu pati - 10-20% osoba iznad 20 godina starosti, tj. oko 800 miliona ljudi, u Kini oko 100 miliona, a u Americi oko 60 miliona, a u Srbiji je oko 1,6 miliona osoba obolelih od hipertenzije.
Omega 3 čuva vid
Zanimljivosti

Omega 3 čuva vid

Autor: Science Translational Medicine, 15.12.2012. | Komentara: 7
Jedite alge, orahe ili ribu, nova istraživanja pokazuju da omega-3 masne kiseline koje se nalaze u ovim namirnicama mogu da očuvaju dobar vid. Ranija istraživanja su pokazala da omega 3 masne kiseline mogu sprečiti ljudsko slepilo, ali nova studija na miševima pokazuje tačno kako one to rade.
Novo rešenje za holesterol: HypoCol
Preporučujemo

Novo rešenje za holesterol: HypoCol

Autor: Nutricia, 04.12.2012. | Komentara: 13
HypoCol je prirodni proizvod za održavanje zdrave koncentracije masnoća u krvi. Po svojim svojstvima HypoCol je više od dodatka ishrani.
Jabuka na dan...
Namirnice

Jabuka na dan...

Autor: Radmila Gaćeša, 03.12.2012. | Komentara: 9
Jabuka je svima dostupno voće, prava riznica vitamina i drugih korisnih sastojaka, jednom rečju šampion u borbi sa virusima, bakterijama i brojnim drugim rizicima po zdravlje.
Ishrana trudnica
Dijete i programi ishrane

Ishrana trudnica

Autor: Dr Slobodanka Babić, 03.04.2013. | Komentara: 13
Pravilna ishrana u trudnoći i prvim mesecima posle porođaja predstavlja najvažniji preduslova za očuvanje zdravlja majke i normalan rast i razvoj ploda. U protivnom, neadekvatna i nepravilna ishrana ugrožava zdravlje i trudnice i deteta koje nosi.
Kim (Carum carvi) - i začin i lek
Namirnice

Kim (Carum carvi) - i začin i lek

Autor: Marija Šarović, 17.11.2012. | Komentara: 23
Kim spada u najrasprostranjenije, najstarije i najomiljenije začine sveta. Ulje kima podstiče rad želuca i žuči. Kao začin ima blagotvorno dejstvo na apetit i varenje.
<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >> Ukupno: 163  Prikazano: 61 - 70


Mapa sajta | XML Sitemap | rss RSS | Bookmark and Share | Vrh strane
Designed by bgsvetionik.com | powered by BGS CMS