Nutricia Zdrava hrana
Nutricia Makrobiotika
Vaše mesto za zdravu ishranu

Blog i vesti

Ukusni recepti od zobi
Recepti i gastronomija

Ukusni recepti od zobi

Autor: Dr Slobodanka Babić, 23.03.2013. | Komentara: 13
Preporučujemo vam dva recepta za jela koja u svom sastavu sadrže zob.
Magnezijumovo ulje u obliku gela
Preporučujemo

Magnezijumovo ulje u obliku gela

Autor: Zoran Vučić, 17.03.2013. | Komentara: 4758
Magnezijumovo ulje je vodeni rastvor magnezijum hlorida i drugih dragocenih minerala u tragovima izvučenih iz okeana. Oralni unos magnezijuma manje je pogodan zbog laksativnog efekta tako da je najbezbedniji i najlakši način transdermalno nanošenje ( apsorpcijom kroz kožu utrljavanjem). To je brz i pogodan način za snabdevanje tkiva i ćelija magnezijumom u najprihvatljivijem obliku za naše zdravlje.
Matičnjak (Melissa officinalis)
Namirnice

Matičnjak (Melissa officinalis)

Autor: Marija Šarović, 08.03.2013. | Komentara: 16
Matičnjak je višegodišnja medonosna, začinska i lekovita biljka iz porodice usnatica (Labiatae ili Labiaceae). Opšti naziv melissobotanon u ranije antičko doba označavao je mnoge medonosne biljke (prema melissa ili melitta – pčela), pa je taj naziv uzet i za ovaj rod, kao i za rod Melittis, pošto pčele najviše lete na njih.
Lekoviti  aromatični začini
Namirnice

Lekoviti aromatični začini

Autor: Dr Slobodanka Babić, 27.02.2013. | Komentara: 16
Poznato je da zacini daju jelima poseban ukus ,ali nauka počinje sve više da uvidja da crveni, žuti, smedjizačini u prahu sadrže mnoštvo lekovitih supstanci ,da predstavljaju jedne od najjačih antioksidanasa i da možda mogu da pomognu u borbi protiv raka.
Kleka - plod koji leči
Namirnice

Kleka - plod koji leči

Autor: Marija Šarović, 10.02.2013. | Komentara: 21
Klekinje su i kod nas i u drugim balkanskim zemljama jedan od najpoznatijih i najkorišćenijih narodnih lekova. Za unutrašnju upotrebu služi kao diuretik, protiv nazeba, kašlja, vodene bolesti, gonoreje, astme, za stomak, znojenje i slično, a spolja se koristi u alkoholu (spiritus juniperi) ili u jakoj rakiji za obloge i trljanje protiv nazeba, reumatizma i sličnih bolesti.
Drevna tibetanska gljiva - Cordyceps Sinensis
Namirnice

Drevna tibetanska gljiva - Cordyceps Sinensis

Autor: Dr Slobodanka Babić, 29.01.2013. | Komentara: 14
Gljiva Cordyceps Sinensis raste na visoravnima Tibeta, na nadmorskim visinama preko 3500m. Drevni narodi su koristili kao podršku za kretanje u područjima sa razređenim vazduhom i niskim procentom kiseonika, a smatrali su je darom bogova, jer je vladarima produžavala život.
Namirnice sa blagotvornim dejstvom u borbi protiv raka
Ishrana i lečenje

Namirnice sa blagotvornim dejstvom u borbi protiv raka

Autor: Dr Slobodanka Babić, 24.01.2013. | Komentara: 8
Ovo je drugi članak u seriji koji se bavi ishranom onkoloških bolesnika. Ovakva ishrana i namirnice koje smo opisali takođe su odlična preventiva za rak i druga oboljenja.
Regulacija holesterola uz pomoć crvenog pirinča
Ishrana i lečenje

Regulacija holesterola uz pomoć crvenog pirinča

Autor: Aurora Cucić, 25.01.2013. | Komentara: 13
Kroz opsežna klinička ispitivanja u Kini i SAD-u u trajanju od 6-8 nedelja, kod ljudi koji su uzimali ekstrakt crvenog pirinča pokazalo se smanjenje ukupnog holesterola za 11-32%, LDL kolesterola za 12-22%, triglicerida za 23% kao i povećanje koncentracije dobrog HDL holesterola za 14%. Osobe koje su svakodnevno uzimale po 600 mg ekstrakta kvasca od crvenog pirinča za 45 odsto su ojačavale srčani mišić
Često ste pospani? Proverite nivo vitamina D
Zanimljivosti

Često ste pospani? Proverite nivo vitamina D

Autor: Natural News, 24.01.2013. | Komentara: 15
Prеmа pаr nеdаvnih studiја, nizаk nivо vitаminа D mоžе biti razlog zа nеkе slučајеvе hrоničnе pоspаnоsti. Vitаmin D sе prirоdnо prоizvоdi u tеlu nаkоn izlаgаnjа ultrаlјubičаstоm zrаčеnju sunca. Pоznаtо је dа igrа vаžnu ulоgu u zdrаvlјu kоstiјu, kао i u jačanju imunog sistеma.
Saveti za ishranu onkoloških bolesnika
Ishrana i lečenje

Saveti za ishranu onkoloških bolesnika

Autor: Dr Slobodanka Babić, 22.01.2013. | Komentara: 8
Prisustvo maligne bolesti i njeno lečenje nameću potrebu za posebnim režimom pravilne ishrane. Pod pravilnom ishranom se podrazumeva: puno voća i povrća, hleb i cerealije od celog zrna, umerene količine mesa i mlečnih proizvoda, vrlo male količine masnoće, šećera, alkohola i soli.
<< < 2  3  4  5  6  7  8  9 > >> Ukupno: 163  Prikazano: 51 - 60


Mapa sajta | XML Sitemap | rss RSS | Bookmark and Share | Vrh strane
Designed by bgsvetionik.com | powered by BGS CMS