Nutricia Zdrava hrana
Nutricia Makrobiotika
Vaše mesto za zdravu ishranu

Blog i vesti

7 dana sa presnom hranom - II dan
Ishrana i lečenje

7 dana sa presnom hranom - II dan

Autor: Dr Slobodanka Babić, 25.02.2014. | Komentara: 17
PRIMER ISHRANE ZA DRUGI DAN:
Đumbir - više od začina
Namirnice

Đumbir - više od začina

Autor: Marija Šarović, 19.02.2014. | Komentara: 1487
Đumbir se već vekovima koristi u ishrani u mnogim kulturama. Pored toga on ima i mnoga druga korisna svojstva kao što su jačanje apetita, pomoć kod nadutosti i gasova, podsticanje znojenja i lučenja pljuvačke, kao i opšte stimulativno dejstvo. Kod prehlada i gripova odlično pomaže kao preventiva a i ubrzava oporavak.
7 dana sa presnom hranom - I dan
Ishrana i lečenje

7 dana sa presnom hranom - I dan

Autor: Dr Slobodanka Babić, 24.02.2014. | Komentara: 8
Sveže voće i povrće u sebi sadrži mnoge enzime i vitamine koji se kuvanjem uništavaju. Zbog toga je unošenje određene količine sirovih namirnica - na primer, u vidu salate - vrlo važan element zdrave i uravnotežene ishrane.
Prolećna ishrana
Dijete i programi ishrane

Prolećna ishrana

Autor: Dr. Slobodanka Babić, 16.04.2014. | Komentara: 15
Proleće je vreme buđenja prirode. Iza nas je zima, kada je izbor voća i povrća bio slabiji, a više se jela jaka hrana i organizam trpi posledice. Izražen je prolećni umor, aktiviraju se hronična oboljenja, oslabljeni su nam mišići, lošija probava. Zato je jako važno u proleće izvršiti jedno čišćenje organizma, tj. detoksikaciju.
GMO hrana u Srbiji
Zanimljivosti

GMO hrana u Srbiji

Autor: Marija Šarović, 09.01.2014. | Komentara: 14
U ovom članku se osvrćemo na situaciju u Srbiji kad je u pitanju GM hrana. Po poslednjim vestima, u prodavnicama u Srbiji se već godinama prodaje GM hrana, iako je zakon zabranjuje, pa se skoro svuda mogu naći sokovi, slatkiši, mlečne prerađevine, pa čak i kašice za bebe koje sadrže GM sastojke.
Genetski modifikovana hrana – za i protiv
Zanimljivosti

Genetski modifikovana hrana – za i protiv

Autor: Marija Šarović, 23.12.2013. | Komentara: 14
Genetski inženjering se ponekad zove i bioinženjering ili biotehnologija, a odnosi se na izazivanje veštačkih izmena u genima živog bića. Genetski inženjering hrane u osnovi podrazumeva uključivanje gena biljaka, bakterija, insekata, riba, životinja ili ljudi u DNK neke druge biljke, ribe ili životinje kako bi se stvorio novi varijetet.
Još novosti o lekovitim japanskim gljivama
Zanimljivosti

Još novosti o lekovitim japanskim gljivama

Autor: Dr Slobodanka Babić, 28.11.2013. | Komentara: 11
Prema istočnjačkoj misli, naše čudesno telo ima u osnovi potrebu da se brani protiv svake pretnje svojoj "ravnoteži". Ove pretnje mogu biti fizičke, kao virusi i bakterije koje stvaraju infekcije i ozbiljnije probleme; zatim emocionalne, kao što su stresovi, koji nastaju od previše briga i nervoze; ili energetske, koje čine da smo bez životnog elana i interesovanja.
O celijakiji - netoleranciji na gluten
Ishrana i lečenje

O celijakiji - netoleranciji na gluten

Autor: Dr Slobodanka Babić, 17.11.2013. | Komentara: 9
Celijakija ili gluten senzitivna enteropatija (GSE) je bolest koju karakteriše trajna nepodnošljivost organizma na gluten iz pšenice, ječma, raži, ovsa. To je doživotna hronična bolest. Oboleli imaju trajnu, doživotnu nepodnošljivost prema glutenu koja iziskuje trajnu doživotnu dijetu bez glutena.
Hipertireoza
Ishrana i lečenje

Hipertireoza

Autor: Marija Stanić, 13.11.2013. | Komentara: 9
Prekomerno lučenje hormona štitne žlezde poznato kao hipertireoza je poremećaj rada štitne žlezde. Hipertireoza petostruko češće pogađa žene nego muškarce, obično između 30 i 60 godina života.
10 zlatnih pravila da budete fit (zdravi i vitki)
Osnove zdrave ishrane

10 zlatnih pravila da budete fit (zdravi i vitki)

Autor: Dr Slobodanka Babić, 29.10.2013. | Komentara: 21
Iako je najvažnije vrlina za zdravlje organizma umerenost u jelu i piću, ipak je potrebno da poštujete i ostale principe zdravog života. Pročitajte 10 osnovnih pravila čijim ćete pridržavanjem u velikoj meri pomoći svom zdravlju.
<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >> Ukupno: 163  Prikazano: 21 - 30


Mapa sajta | XML Sitemap | rss RSS | Bookmark and Share | Vrh strane
Designed by bgsvetionik.com | powered by BGS CMS