//Supa od spanaća sa pinjolima

Supa od spanaća sa pinjolima

Sastojci:

  • 50 g spanaća
  • 7.5 dl vruće vode
  • 30 g gaude
  • 2 kašičice brašna
  • 30 g maslaca
  • 1 čen belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašika bio začina

Za poširana jaja:

  • 4 jajeta
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašike ispečenih pinjola

Spanać očistite od peteljki, dobro ga operite i ocedite. Crni i beli luk očistite, sitno iseckajte i isprižite na maslacu. Dodajte spanać i pržite 10 – 15 minuta. Ohlađeni spanać usitnite u mikseru, vratite u lonac, pa nalijte vruću vodu. Sve dobro promešajte, pustite da provri, dodajte bio začin i brašno razmućeno u malo vode (3-4 kašike). Supu posolite, pobiberite, dodajte narendan sir i kuvajte još 2-3 minuta.

U drugu posudu stavite 1 litar vode da vri i dodajte sirće. Sva četiri jajeta razbijte zasebno. U provrelu vodu spuštajte dva po dva, kašikom prebacite belanca preko žumanca, i kuvajte na laganoj vatri 3 minuta. Jaja izvadite šupljikavom kašikom, pa ponovite postupak s preostalim jajima. Supu poslužite toplu s poširanim jajima i ispečenim pinjolima. Pinjole ispecite na tiganju bez dodatka masnoće, dok ne poprime zlatno-žutu boju.

By | 2017-10-02T18:34:11+00:00 avgust 24th, 2015|Recepti i gastronomija|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment