Gentle C 1000mg – Twinlab

1,940.00 дин.

Opis

Vitamin C je najčešće korišćen vitaminski dodatak ishrani. To je hidrosolubilan vitamin – lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje, pa je najbolje unositi ga dodacima sa produženim oslobađanjem, jer se tako obezbeđuje stalno prisustvo C vitamina u organizmu. Osnovna prednost prirodnog C vitamina je u njegovoj lakšoj i boljoj apsorpciji, a to omogućava prisustvo bioflavonoida (vitamin P), kojih nema u čistoj askorbinskoj kiselini. Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidante, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala. Vitamin C kao dodatak ishrani može da prevenira i štiti organizam kod:

– oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija
– razlaganja kostiju (osteoporoza) i reumatoidnog artritisa
– alergijskih reakcija, astme i raznih upala
– bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi
– slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga
– terapije dijabetesa i katarakte
– stresa
Gentle-C™ 1000 sa kompleksom citrusnih bioflavonoida je jedinstven kompleks askorbata vezanog za kalcijum poreklom iz kalcijum karbonata. Ovo je poseban oblik puferizovanog, tj. pH neutralnog (ne kiselog) vitamina C u kombinaciji sa njegovim prirodnim metabolitima. Prerađen je prirodnim putem bez upotrebe alkohola i acetonskih rastvarača. Gentle-C™ sadrži samo najkvalitetnije sastojke, a njegovu proizvodnju prati stalna kontrola kvaliteta. Ovo je 100% vegetarijanski proizvod. Naročito je pogodan za osobe osetljive na vitamin C.

Preporučena doza i način upotrebe
odrasli 1 tableta dnevno. Poželjno je da osetljive osobe uzimaju C vitamin uz jelo.
C vitamini sa kontinuiranom resorpcijom (timed release) imaju specifičnu tabletu sa omotačem od celuloze rastvorljivim u vodi i prvenstveno su namenjeni osobama koje ovaj vitamin teško podnose i vare. Askorbinska kiselina je pomešana sa nekim metabolitom vitamina C (dehidroaskorbat, treonat) i nekom od mineralnih soli askorbinske kiseline (kalcijum askorbat, magnezijum askorbat, cink askorbat, kalijum askorbat, natrijum askorbat), i kada dođe u dodir sa vodom so redukuje kiselost i stabilizuje pH vrednost rastvora, a rezultat je apsorbovanje vitamina C bez iritacije želuca.