Jela od sočiva

Salata od sočiva

Vreme pripreme 10 min.

  1. Oprati sočivo i naliti svezom vodom. Dodati glavicu luka, lovorov list, pola vezice peršuna i majčine dušice. Kuvati na tihoj vatri dok  sočivo potpuno ne omekša. Vreme kuvanja zavisi od starosti sočiva.
  2. Kuvano sočivo ocediti, posoliti i pobiberiti po ukusu i začiniti uljem od bundeve, jabukovim sirćetom i izmešati.
  3. Sipati sočivo u ciniju za serviranje, a pre služenja  posuti seckanim peršunom i ukrasiti kolutovima crnog luka.

 

Čorba od sočiva

  1. Sočivo kuvati kao pasulj. Kad zrna omekšaju, dodati iseckan beli luk, so i još malo kuvati.
  2. Propržiti na maslinovom ulju mešavinu iseckanog crnog luka i praziluka.
  3. Dodati jednu kašiku integralnog brašna i alevu papriku po želji i sipati u čorbu. Čorba treba da je nešto gušća nego inače.

 

Sočivo u sosu od senfa

  1. Kuvati sočivo u vodi u kojoj je sočivo prethodno bilo  potopljeno. U vodu dodati jednu očišćenu šargarepu i jednu glavicu crnog luka očišćenu i prepolovljenu i po želji malo majčine dušice.
  2. Napraviti sos. Na malo maslinovog ulja propžiti 2 kašike integralnog brašna,zaliti čorbom u kojoj se kuvalo sočivo, dodati jednu kašiku  senfa i jedan čen izgnječenog belog luka.
  3. Proceđeno sočivo preliti sosom od senfa, promešati i po  potrebi dodati soli i bibera.
  4. Pre serviranja jelo posuti seckanim peršunom.

 

U našem asortimanu proizvoda nudimo vam:

  • Crveno sočivo organik Beyond 0,5kg možete pronaći ovde.
  • Zeleno sočivo organik Noe 200g možete pronaći ovde.
  • Crveno bio sočivo Noe 180g možete pronaći ovde.
  • Rinfuzno sočivo 1kg možete pronaći ovde.

By | 2017-11-22T20:39:14+00:00 avgust 24th, 2015|Recepti i gastronomija|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment