Alge u ishrani

Švedski sto iz okeana

Jedna od najkompletnijih i najzdravijih biljaka na zemlji je – alga. Zahvaljujući svom vitaminsko-mineralno sastavu, alge su idealan dodatak ishrani. One poboljšavaju imunitet i štite od različitih pormećaja zdravlja.

Savetuje: dr Slobodanka Babić, nutricionista

Morske alge sadrže savršenu kombinaciju vitamina, minerala, elemenata u tragovima, aminokiselina, belančevina, ugljenih hidrata, vlakana, masnih kiselina, npr. omega-3, u odlično odmerenoj i uravnoteženoj količini za ljudski organizam. Zato su morske alge idealan dodatak ishrani – zahvaljujući svom vitaminsko-mineralnom sastavu poboljšavaju imuni sistem i štite organizam od različitih poremećaja zdravlja, bilo da su u pitanju degenerativne bolesti ili teška oboljenja kao što je karcinom, ili razne druge savremene bolesti, poput visokog pritiska, ateroskleroze, alergije, artritisa, reumatizma, nervnih bolesti itd.

Blagotvorno dejstvo algi

Alge čiste organizam vezujući za sebe kisela dejstva savremenih prehrambenih proizvoda i pomažu uspostavljanju bazne sredine. Osim što jačaju probavni sistem, creva, bubrege i reproduktivne organe, one snižavaju krvni pritisak i pridonose ozdravljenju od tumora, pomažu pri uklanjanju radijacije i radioaktivne prašine iz tela. Takođe, pomažu razgradnju masti i nakupljene sluzi uzrokovane prevelikim unosom mesa, mlečnih proizvoda i šećera. Redovno konzumiranje algi jača organizam i utiče na dugovečnost. Dokazano je da alge smanjuju potrebu za snom, jer omogućavaju organizmu da se oporavi brže i delotvornije. Alge su vrhunski čistači krvi preko najvećeg prirodnog izvora hlorofila. One obnavljaju organizam, pa se preporučuju sportstima i osobama koje se bave teškim fizičkim radovima.

Istraživanja prof. Tanake sa Montrealskog univerziteta, dr Mihaneka iz Švedske, dr Takagija iz Japana, pokazala su da morske alge imaju sposobnost vezivanja i izlučivanja iz organizma teških metala i radioaktivnih sastojaka, kao što su stroncij-90 (proizvod nuklearnog cepanja, koji se taloži u kostima), arsen i olovo. Prof. fon Vašenfeld utvrdio je da alge smanjuju rizik od tromboze, zatajenja srca i da smanjuju masnoću u krvi. To je zato što alge sadrže omega-3 masne kiseline koje pozitivno deluju na visinu holesterola. Istraživanje dr Marcina Krotkievskog iz Švedske pokazalo je da redovno konzumiranje algi utiče na snižavanje krvnog pritiska.

Algine Plus je potpuno prirodan dodatak ishrani. Algine Plus je prvi i jedini proizvod na svetu koji sadrži sve tri vrste morskih algi: zelenu, mrku i crvenu.Zbog sastava elektrolita koji je sličan sastavu krvne plazme, Algine Plus redovnim korišćenjem uspostavlja antioksidativnu ravnotežu u organizmu i time doprinosi lečenju bolesti koje su vezane za prekomerno nastajanje slobodnih radikala, a posebno:

  • kardiovaskularnih oboljenja
  • dijabetesa, hipotireoze
  • reumatskih oboljenja
  • malignih oboljenja
  • alergijskih oboljenja.


By | 2017-11-22T19:54:11+00:00 avgust 24th, 2015|Osnove zdrave ishrane, Preporučujemo, Prirodni dodaci isharni|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment